Station Cottages in Masham.

The project began with a free consultation, as part of the RIBA/Shelter charitable initiative ‘architect in the house’. We talked to the client about their house, how they lived in it and the ideas that they had in mind. Working within a small budget, architecture:ab developed proposals for remodelling the layout of the original house and the addition of a new two-storey side extension. The extension included a split level plan to provide a sitting room that opens out onto the garden.

Architecture:ab prepared and submitted both the planning and Building Control applications to Harrogate Borough Council. We carried out all liaison with the Council and coordinated the design with the structural engineer.

In remodelling the garden, our client has uncovered the original stone flagged station platforms that have been covered up since the station closed in 1963.

See more photos in our blog.

 

PROJECT DETAILS

Location: Masham, North Yorkshire

Local Authority: Harrogate Borough Council

Stage: Completed